fbpx

QR Nedir?

QR kod İngilizce olarak Çabuk ve Tepki (Quick Response)  kelimelerinin baş harflerinin oluşumudur. Yani mobil cihazlarımızın kamerasının bir görüntüye verdiği tepki ve o tepkinin oluşumu olarak düşünülebilir. Bu QR Kod kullanıcıları bir web adresine, iletişim bilgilerine ( E-Mail, Telefon gibi) ve bir lokasyona yönlendirebilir.

Bizler bu süreci kalibrasyon laboratuvarlarında bir müşteriye sertifikasının indirme linkini barkod ile yönlendirerek kullanmaktayız.

QR Kod ile Kalibrasyon Laboratuvarlarında Sertifika Sorgulama

Kalibrasyon Laboratuvarı Genel İş Süreçleri

Kalibrasyon Laboratuvarlarında satış temsilcilerin teklifleri hazırlayıp SetXRM uygulaması ile tek butonla müşterilere iletmesi ile süreç başlar.

Daha sonra Cihaz Kabul personelleri tarafından cihazlar kabul edilir ve bu aşamada oluşan cihaz kabul formu ile kabulü yapılan cihazlar takip edilebilir. Bir teklife ait cihazların kabulleri aynı anda yapılabildiği gibi sistemimizin dinamikliği sayesinde farklı zamanlarda da kabul yapılabilir.

Tekniker ve uzman kullanıcılar yetkinliklerine göre iş atamaları yapıldıktan sonra titizlikle ölçümlerine başlarlar. İş atamaları firmalara göre değişiklik gösterebilir. Örneğin bir firmada işleri laboratuvar müdür atarken farklı bir firmada teknikerler üzerlerine iş alabilirler. SetXRM ile tüm farklı süreçlere uygun çözümler sağlanır. Teknikerler Sertifika ile ilgili ölçümlerini tamamlayıp önce uzman sonra yönetici onayına gönderirler.  Yöneticilerinin onay aşamasının ardından e imzalama işlemleri tamamlanır. Bu süreçten sonra E imzaları ve onayları tamamlanmış Sertifika için bir Qr kod oluşur. E imza ile ilgili detaylı bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.

Kalibrasyon Laboratuvarlarında QR Kod Kullanımı

Oluşan QR sertifika kapak sayfasına eklenir.  Bu sayede Sertifikalar üzerindeki barkodun mobil cihazlar ile sorgusu yapıldığında sertifikanın geçerlilik tarihi, gelecek kalibrasyon tarihi ve sertifika detayları gibi bilgilerin sistem üzerinden sorgulanması sağlanır. Ayrıca bir müşterinize ait tüm cihazlarının sertifikalarını tek bir buton ile iletebilirsiniz.

Bir diğer kullanım alanı olarak; kendi istediğinize göre tasarladığımız bir cihaz etiketi hazırlamaktır. Bu etiket ile müşteri cihazlarının üzerine kendi logonuzun olduğu QR Kod etiketi yapıştırılır ve müşteriler o ürüne ait sertifikalara ne zaman ulaşmak isterlerse ulaşabilirler. Bu gelecek Kalibrasyon tarihi ile ilgili takiplerin yapılmasını da kolaylaştıracaktır. Ayrıca kendi logonuz bulunan etiket bir reklam avantajı oluşturur.

Qr Kod ile iş süreçlerinizi hızlandırarak daha otomatik süreçler yönetmeniz sağlanmaktadır.

Facebook Twitter Linked-In