fbpx

Kalibrasyon Nedir?

Kalibrasyon kelimesi TDK’ye göre Ölçümleme anlamına gelir.  Kalibrasyon Laboratuvarı cihazların ölçümlerinin gerçeğe yakınlığı kontrol eder. Kalibrasyon laboratuvarında doğruluğu onaylanmış kalibre cihazları ile belli standartlara ve koşullara göre testler yapılır. Aynı testler kalibrasyonu ölçülmek istenen cihazlara uygulanır. Ölçümler arasındaki farklar kıyaslanır. Aradaki fark ne kadar az olursa cihaz o kadar doğru ölçüm yapar.

Kalibrasyon Laboratuvarı Yazılımı ile Yapılabilecekler

SetXRM Kalibrasyon Laboratuvarı Yazılımı ile sistem üzerinden teklifler oluşturulur. Bu tekliflerin gönderimi ve onayları sistem özelliklerimizden olan “Bildirim” gönderimi ile yapılır.  Kalibre edilmesi istenen cihazlar kabul edilir. Teklifi verilmeden gelen cihazlarda olabilir. Bu durumlar için Cihaz Kabul ekranımıza iki özellik tanımlayarak hem tekliflerden gelen cihazların kabulü sağlanabilir hem de müşterilerin cihazlarının kabulünü otomatik teklif kayıtları oluşturarak yapabiliriz. SetXRM dinamik yapısı ile oluşabilecek tüm senaryolara uygun çözümler sağlar. Giriş yapılan cihazlar kalibre edilmek üzere bir havuzda toplanır. İşletmelerin farklı iş atama yöntemlerine göre bu alanda düzenlemeler yapılıp kullanıcılar için en uygun hale getirilebilir. Cihaz kabulü yapılan cihazlar tekniker havuzuna düşer. Tekniker kullanıcı işi bu havuzdan alır ve işlemlerini yapmaya başlar.

Kalibrasyon
Kalibrasyon Laboratuvarı

Kalibrasyon Laboratuvarının değerlendirme sonuçları sertifikalardır. Bu sertifikalar Kalibrasyon Laboratuvarlarının ürünleridir.  Cihaz Kabulü yapılan her cihaz için bir sertifika kaydı oluşur. Tekniker kullanıcı kalibrasyon sonuçlarını sertifika kaydına kaydeder. SetXRM sistemi üzerinden E-İmza Entegrasyonu yapılabilir. İşlemlerini tamamlayan kullanıcılar e-imzalarını atarak bir üst kademesine onaya gönderir. Onaylanmayan sertifikalar için Geri Gönder işlevi mevcuttur. Tüm onaylar ve kontroller tamamlandıktan sonra Sertifikaların Qr kodları oluşturulabilir. Müşterilerinize tek buton ile bu sertifikaları eriştirmeniz sağlanabilir.

Neden Kalibrasyon Laboratuvarı Yazılımı Programı?

Diğer Kalibrasyon Laboratuvarı Yazılımı uygulamalarının size sunduğu paket programlarının aksine SetXRM süreçlerinize ve oluşabilecek senaryolara en uygun çözümü dinamik yapısı ile sağlar. Kullanıcılarımızdan gelen geri dönüşlere SetXRM Programını Kullanmaya başladıktan sonraki denetim sonuçları çok daha başarılıdır. Kalibrasyon Laboratuvarında kullanılan 17025 standartlarının takibini yapabilirsiniz ve Sıfır kağıt politikası ile evraklarınızı yönetebilirsiniz. 17025 sıfır kağıt politikası ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayınız.

Kısaca SetXRM sistemi ile Kalibrasyon Laboratuvarı Yazılımı Laboratuvarında 17025 Akreditasyonu Yönetimi, Cihaz Kabul Süreci, Barkod Basımı, İhtiyaç duyulan Raporların oluşturulması, Kullanılan diğer programlar ile Entegrasyon sağlanması ve E- İmza uygulamalarınızı tek ekran üzerinden sağlayabilirsiniz.

Facebook Twitter Linked-In