fbpx

Maya Api Entegrasyon nasıl oluşturulur?

Entegrasyon en yalın hali ile ‘bütünleşmek, uyum sağlamak’ anlamına gelmektedir.Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.

Entegrasyon Nedir?

Api Entegrasyonu Nasıl Yapılır ?


Api Nedir yazısında da anlatıldığı üzere, karşıdaki sunucunun API üzerinden izin verdiği fonksiyonları kullanabilmek için öncelikle istemciyi tanıtacak bir anahtar gereklidir.Bu maya içinde firmanıza tanımlanan Api Key özel alanıdır. Sonra da bu anahtar ile kullanabilecek erişimi onaylayacak bir şifre. API hizmeti veren sunucu tarafındaki kurum, istemcinin başvurusuyla anahtar ve şifreyi sağlayacaktır.

İki firma arasındaki haberleşme nasıl sağlanır ?


Firmanıza oluşturulan benzersiz anahtar ile http://api.setcrm.com/ adresindeki maya özel metotlarını kullanarak haberleşme, veri alışverişi işlemlerinin tamamını gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ortak çalıştığınız diğer firmalar ile entegre olunmasını istediğiniz de, karşılıklı iletişime geçilerek yazılım ekibimiz ile var olan servislerine erişilerek metotların kullanılması ve ihtiyaca yönelik entegrasyon servislerinin yazılması sağlanır.

Kullanım çeşitliliği açısından birçok metot barındıran maya api de ihtiyacınıza uygun olanı kullanmak oldukça kolaydır. Get metotları ile birçok veriyi çekmek post metotları ile çeşitli güncelleme ve yeni kayıt oluşturma işlemleri Postman uygulaması ile test edilebilir.

Postman, uzun kodlara ihtiyaç duymadan API’lerinizi kolayca test edebileceğiniz, API’nizin dokümantasyonunu hazırlamanızı sağlayan ve “rest client” olarak adlandırabileceğimiz bir araçtır. API testi yapabilmek için öncelikle Postman bilgisayara indirilmiş olmalıdır. Sonrasında maya api metotlarından birini deneyebiliriz. Örneğin, belirli bir objeye ait kaydın detayı görüntülenmek istendiğinde Postman üzerinden V1/GetRecord metodu kullanılabilir.

Authorization : Firmanıza tanımlanan api anahtarıdır.
Postman Request Örneği

Benzer şekilde tüm metot kullanımları Postman ile yapılabilir. SetXRM ile iş ortaklarınız arasında entegrasyon yapmak hızlı, güvenilir ve oldukça kolaydır.

Facebook Twitter Linked-In