fbpx

Script ile ara yüzlerde yüzde 100 özgürlük

SetXRM her nesneye ait sayfa tasarımı yapılabilir. Sayfalar istenilen farklı başlıklara bölünebilir. Bu başlıklar istenilen sayıda satır ve sütuna bölünebilir. Bu sayede müşteriler istediği sayfaları istedikleri gibi yapabilir. Yalnız kullanıcı deneyiminin (UX) önemi her geçen gün artmakta ve projelerde bazen formlar ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu tür durumlarda ihtiyacı karşılamak amacı ile SetXRM Client Script (İstemci Betikleri) özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Sayfalarda yapmak istediğiniz ve SetXRM sayfa tasarımının sağlamadığı geliştirmeler için sistem ara yüzden yükleyeceğiniz kod ile herhangi bir sayfada istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Java Script ve HTML 5’in sağladığı tüm özellikleri derinlemesine kullanabilirsiniz. Örneğin, SetXRM üzerinde Laboratuvar Yazılımı çözümünü kullanıyorsunuz ve  sistemde kayıtlı numunenin detayına gidildiğinde eğer numuneye ait analizlerden termin tarihi geçmiş olanların yanında özel bir uyarı ikonun (SetXRM Font Awesome ile entegredir. Oradaki ikonların hepsi sistem içerisinde kullanılabilir) turuncu renkte çıkmasını istiyorsunuz, numune detay sayfası için ekleyeceğiniz bir script ile bunu yapabilirsiniz. Yukarıdaki verdiğim örnek gibi binlerce örnek Java Script ve HTML 5 sayesinde yapılabilir.

Script İle Sayfa Tasarlama

Bu özelliğin önemi ve faydaları nelerdir?

  • Esnek Bulut bir uygulamada özelliklere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. İhtiyaçlarınızın karşılanamama ihtimali ortadan kalkar.
  • Uygulamaya özel bir yazılım dili değildir. Herhangi bir front-end developer ile istediklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bu Scriptler ile istediğiniz web-service için request atabilir, sistemi istediğiniz noktada dış uygulamalar ile entegre edebilirsiniz. (Örneğin Laboratuvar Yazılımı içerisinde takvim üzerinde firmalardan gelen numuneleri görüntülerken, oraya yazılacak bir script ile eklenen button sayesinde firmanın bakiye durumu ERP üzerinden sorgulanabilir)
  • Size özel ihtiyaçlara göre tasarlandığından  ve ara yüzden yüklendiği için pratiktir. Server üzerinde herhangi bir güncelleme gerektirmemektedir. Kodu yüklediğiniz anda sistem hazır hale gelir.
  • Bu geliştirmeleri HTML 5 veya Java Script bilgisi olan istediğiniz kişiye yaptırabilirsiniz.
  • Her firmanın Script’i kendine özgü olduğundan ve uygulamanın merkezinde herhangi bir şey değişmediğinden uygulama kalitesinin düşmesini engeller. Bulut mimaride farklı bir yerde yapılan bir işlem sizin projenizi etkilemeyecektir.
  • Bu özel kodlar ara yüzlerden eklenebildiği için, çalışmak istediğiniz bir ara yüz geliştiricisi ile geliştirmeler yapabilirsiniz. Kişilere bağlı kalmadan istediğiniz kişi ile bu işlemler yapılabilir.
Facebook Twitter Linked-In