fbpx

Kanban Yazılımının Etkili Kullanımı

Kanban kelimesi Japoncada kart anlamına gelir ve yapılan işi sınırlandırmak için görselleştirme tekniklerini kullanan bir akış sistemini anlatmak için kullanılmıştır. İş süreçlerinizde takip edilmesi gerekenleri Kanban Kartlarıyla yönetmek daha kolay bir seçenektir. Peki Kanban Yazılımı nedir? Kanban yazılımı, performansınızı takip etmenize, darboğazları keşfetmenize ve gerekli değişiklikleri uygulamanıza yardımcı olacak karmaşık analitik bir sürece izin veren bir sistemdir. İş akışınızın görselleşmesine, aynı anda yapılan işlerin sınırlandırılmasına ve belli bir düzene koyulmasına olanak sağlar. Akışı yönetmeniz ve ölçmeniz kolaylaşır. Efektif bir Kanban sürecini kendi iş akışınıza uygun bir şekilde nasıl tasarlayacağınız detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

Piyasada bulunan diğer kanban yazılımları sabit modüller üzerinden işlem yapmanıza olanak sağlar. Daha çok sistem size değil siz sisteme uyum sağlamak durumunda kalırsınız. Piyasada bulunan bu statik yazılımların aksine SetXRM çözümleri ile herhangi istediğiniz ya da tasarladığınız bir süreci sistem üzerinde Kanban Kartlarına uyarlayabilir ve kullanabilirsiniz. Sistem esnek yapısı sayesinde değişen iş süreçlerinize de kolayca uyum sağlayacaktır.

SetXRM’de Kanban Yazılımı

Kanban Kartları SetXRM sistemi üzerinde görüntüleme aracı olarak kullanılır. Sistem üzerinde iş süreçlerinize uygun olarak oluşturduğunuz özel nesnenizi seçerek ona özgü kanban kartları tasarlayabilirsiniz. Oluşturulan Kanbana nesnenin görüntüleme sayfasında bir buton ile erişilebilir. Aynı nesnede isteğe göre birden fazla Kanban Kartı tanımlaması yapılabilir. Tanımlama yapılırken Kanban kolonları bir selectlist (gönderilenler, bekleyenler, iptal edilenler vb.) ile eşleştirilmelidir. Örneğin SetXRM üzerinde yukarıdaki görselde görüldüğü gibi iş akışınıza uygun olarak tekliflerinizin Kanban görünümünde listelenmesini sağlayabilirsiniz.

SetXRM’de iş süreçlerinize ve akışınıza uygun olarak tasarladığınız Kanban Kartlarını ve iç kısımlarını sürükle bırak yöntemiyle yönetebilir böylece fazla efor ve zaman harcamadan kolayca sisteme uyum sağlayabilirsiniz. Oluşturulan kanban kartlarınında Topla, Ortalama, Say, Maksimum, Minimum gibi çeşitli hesaplama fonksiyonları kullanabilirsiniz. Üstelik kanban kartları üzerinde herhangi bir değişiklik (ekleme, çıkarma vb.) yapılsa bile hesaplama fonksiyonları sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmaya devam eder.

SetXRM üzerinde ihtiyacınız kadar Kanban Kartı sütunu oluşturabilir görünümü filtreleyebilir ve iş yükünüzü görebilirsiniz. Bu sütunlar üzerinde iş akışlarınızı daha kolay ve hızlı yönetebilirsiniz.

Facebook Twitter Linked-In